Maxim@@l Het landelijk LOB Netwerk

03 juni 2013
Maxim@@l is het landelijkLOB-netwerk dat onderwijsprofessionals, beleidsmakers, politici, ouders, studenten en het bedrijfsleven bij elkaar brengt. Het doel: kennis en ervaring delen en zo ervoor zorgen dat jongeren én volwassenen goed voorbereid worden op de doorstroom naar onderwijs of arbeidsmarkt!
 
Hoe kun je jongeren en (jong) volwassenen optimaal voorbereiden om na de middelbare school de juiste vervolgopleiding of professie te kiezen? Het antwoord: Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding (LOB). LOB geeft studenten meer inzicht in hun kwaliteiten, mogelijkheden en drijfveren. Met juiste opleidings- en beroepskeuzes als gevolg. Maxim@@l brengt alle meningen, onderzoeken en ideeën over LOB samen op één platform. Dat maakt dit landelijk LOB-netwerk een efficiënt instrument waarmee je snel de juiste gesprekspartner(s) vindt voor een vraag, informatie, een voorstel of idee. Maxim@@l helpt je vlug op weg!
Wil je meer informatie over Maxim@@l, download dan de PDF.
 

Netwerken werkt!

In Maxim@@l zijn alle partijen vertegenwoordigd die een rol hebben of willen spelen bij de professionalisering van LOB. Deze spelers bundelen hun krachten én contacten. Maken hierdoor de wereld kleiner. En kunnen zo samen LOB in de breedste zin van het woord professionaliseren. Dit is hét platform om nieuwe ideeën te delen. De vindplaats voor informatie over hoe je bijvoorbeeld kunt samenwerken vanuit het mbo en vo met het vervolgonderwijs. Het netwerk waar je stageplaatsen of goede sprekers voor bijeenkomsten vindt. De bron waar je tips vergaart, bijvoorbeeld over hoe je beter kunt samenwerken met ouders. Informeren, inspireren, innoveren. Dankzij de synergetische kracht van netwerken.
 
Maxim@@l wordt gevoed en onderhouden door getrainde netwerkspelleiders uit het mbo, vo, en ho. Vier keer per jaar organiseren zij het zogeheten LOB-café. Het programma is steeds afgestemd op de behoeften vanuit het netwerk. Daarnaast is dit café ook een ontmoetingsplaats voor alle deelnemers. Natuurlijk kun je elkaar ook virtueel ontmoeten op LinkedIn en twitter (@lobmax, #lobmax).
 
Blijf op de hoogte: lob@vo-raad.nl